Kaft van CampiniaIn een even eenvoudige als hartelijke sfeer is vanmorgen hier in Oirschot "officieel" de stencilmachine gaan draaien voor de eerste pagina van "Campinia": toespraakje van de assistent-archivaris, druk op de knop door de archivaris, n applausje van het hele gezelschap, een glaasje geestrijk vocht voor alle medewerkers, een voorjaarsboeket voor en een dankwoord van de archivaris. Het was, meen ik, zinvol om dat samen zo te doen, want het verschijnen van "Campinia" is waard om gevierd te worden.
Eerste doel van "Campinia" is immers, alle historische materialen, zoals die in de keuken van het streekarchief gewassen en bereid zijn, op tafel te zetten voor iedere liefhebber. Het is dan de zaak van iedere consumerende tafelgast, en dat zijn er nu reeds zo'n kleine tweehonderd, in de geboden pure spijs of drank precies datgene te proeven, waarom hij of zij gast aan deze tafel is geworden. Mogen er zeer veel tafelgenoten van de gevarieerde spijzen en dranken genieten, die op de "Campinia"-dis zullen worden geserveerd!
"Chef de cuisine" Klaasen zij geprezen, zijn "aides de cuisine" verdienen lof.

Oirschot, 2 april 1971,
Mr. H.K.J.M. Cappetti
voorzitter streekarchiefkommissie Noord-Kempenland


Terug naar boven